Komende projecten

Kerst in Contrast, Martinikerk Groningen

23 december 2023
Traditiegetrouw brengt DeJongDeJongPlus op de laatste zaterdag voor kerst het programma ‘Kerst in Contrast’ ten gehore. Het ensemble (orgel- en harmoniumduo DJDJ, 2 vocale kwartetten en altviool) gebruikt daarbij alle hoeken en gaten van de Groningse Martinikerk.

Stonehenge Westervelde - zomer 2024

In Zuid-Engeland staat Stonehenge, een circa 4300 jaar oude begraafplaats met lange verticale en horizontale pilaren. Elk jaar komen daar op 21 juni mensen bij elkaar om de zonnewende te vieren: het moment in het jaar dat de zon op het hoogste punt aan de hemel staat.
Dit inspireerde Hans Tonckens uit Westervelde tot een nieuw project: een eigen houten replica bouwen van Stonehenge en daar een feest ter gelegenheid van de zonnewende geven.

DeJongDeJongPlus (altviool, acht vocalisten, twee harmoniums, verteller) brengt op deze bijzondere plek theatervoorstellingen waarbij oude vertellingen en muziek centraal staan.

Klankpotten in de Martinikerk - winter 2024

Bij de laatste grote restauratie van de Groningse Martinikerk (1966), zijn in het gewelf van de noorderarm van het transept (gewelf XV) klankpotten uit Middeleeuwen aangetroffen.
Klankpotten zijn ‘gaten’ in het plafond waaronder de monniken hun gebeden zongen.
De akoestische werking van deze klankpotten is sensationeel.
Met een Harmony Handpan en 8 vocalisten brengt DeJongDeJongPlus een programma op deze bijzondere plek in de Groningse Martinikerk.